zaterdag 6 augustus 2016

REVIEW: "Een weg vol rozen" - Michelle Leegsma

"Een weg vol rozen" is het debuut van de zeventien-jarige Michelle Leegsma. 

Michelle vertelt het verhaal van drie vriendinnen die niet alleen op zoek gaan naar zichzelf, maar ook naar de reden van de dood van hun vriendin.

Nina's lichaam wordt gevonden op haar bed. Naast haar staat een potje met pillen. De politie concludeert dat Nina zelfmoord gepleegd heeft en sluit het onderzoek.

Nina's drie vriendinnen hebben Nina en elkaar na de diploma-uitreiking van de middelbare school niet meer gesproken. Maar wanneer ze kennis nemen van het overlijden van Nina besluiten ze om samen een weekje weg te gaan.

Op hun vakantie beginnen ze brieven te krijgen met verwijzingen naar Nina. Hun vermoedens lijken werkelijkheid te worden: Nina is vermoord...


Michelle Leegsma's personages zijn gedetailleerd uitgewerkt, wat niet alleen het verhaal meer diepte geeft, maar de persoonlijke groei van de meisjes erg interessant maakt.

Het verhaal is mooi, spannend en meeslepend tot het einde.

Door het hele boek heen blijft het verhaal verrassend en dynamisch. Bij elk hoofdstuk verdacht ik iemand anders van de moord op Nina en bleef het voor mij een mysterie wat er werkelijk gebeurd was met Nina.

Het einde was onverwacht en zeer verrassend, maar daarom niet onlogisch.

"Een weg vol rozen" is een prachtig verhaal en zeker een aanrader!

(Michelle Leegsma)



Prijs: 
€ 18,25ISBN: 9789402226690
Verschijningsdatum: 20 mei 2016
Koop hem hier

===========================================================================
mijn site
mijn boek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten